We zijn geinstalleerd!
Door: miriamenjulie
29 November 2010 | Suriname, Paramaribo
Heerlijk genietend van de koele airco zitten we nu achter de laptop.
De sleutelbewaarder hebben we kunnen bereiken. Helaas was dit huis niet voor ons geschikt. Met hulp van een kennis en van een kennis (ja, zo kom je hier aan je contacten) zijn we terecht gekomen in Fanna's guesthouse. We hebben gelijk kennis kunnen maken met de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Surinaamse mensen. Het is echt waar! Geweldige mensen hier!
Onze kamer, ja we delen er een, doet ons denken aan de woonruimte in Amersfoort. Douche en wc op de gang, keuken en woonkamer (in buitenlucht en onder het huis) delen we met de nu 5 andere bewoners. Het is hier super gezellig en hebben gelijk een hoop mensen leren kennen.
Vandaag met de taxi naar het ziekenhuis geweest. We mogen nog niet fietsen, want we moeten eerst aan het verkeer hier wennen. Mensen rijden links en roekeloos. Morgen gaan we eerst oefenen met een blokje rond, op een niet druk tijdstip. hihi :) Erg lief, ze zijn ook erg bezorgd.
We hebben kennis gemaakt met de hoofdzuster en een paar van onze nieuwe collega's. We kijken er naar uit om woensdag te beginnen.
Jullie horen van ons!
Jullie horen van ons!
30 November 2010 - 09:22
Annemiek:
Ben heel benieuwd naar de eerste ervaringen van vandaag. Vertel alles over de verschillen en de overeenkomsten tussen de nederlandse en surinaamse werkwijze op de ok. Geniet van alle ervaringen en vooral ook het lekkere weer. Wij hebben de eerste chaos van de sneeuw en de nederlandse wereld is mooi wit. Oh ja, de mango's zijn onwijs lekker in suriname! Bisou Annemiek -
30 November 2010 - 17:58
Vivian:
Jaloersmakend die airco :D Hier is het zo verschrikkelijk koud, brrrr! Leuk om te lezen dat jullie een leuk huis hebben met gezellige mensen. Ben erg benieuwd hoe jullie eerste werkdagje gaat zijn :)
Lieeefs! -
30 November 2010 - 21:23
Ineke:
Fijn dat jullie toch een goed adres hebben gevonden. Hoe heet de straat?
Doe alle bekenden de groeten van mij op de o.k. en ik wens jullie een hele fijne tijd, En geniet lekker van al het mooie.
Liefs Ineke -
01 December 2010 - 18:59
Marianne:
Wat leuk om zo jullie reis te kunnen volgen! Ik zie dat het daar 25 graden is, hier is het min 5 of zo. Er ligt nog steeds sneeuw... Maar als je lekker warm binnen zit, is dat ook niet erg ;)
Groetjes, Marianne -
01 December 2010 - 19:56
Frieda:
Hallo meiden. Wij zitten hier in de kou en de sneeuw en jullie lekker in de warmte.... de schaatsen zijn direct uit het vet gehaald.....
Hoe was jullie eerste dag in het ziekenhuis?
Kus Frieda -
06 December 2010 - 14:48
Jannie:
Terwijl onze nieuwe Indiase collega's zijn aangekomen bij een gevoelstemperatuur van min 16 graden en een paar van hen onder bezielende leiding van Marilyn zelfs de (stoute) schaatsen hebben ondergebonden wissen jullie het zweet van je voorhoofd begrijp ik.
Geniet van alle exotische indrukken, en ik vind eigenlijk wel dat jullie ook een helm moeten opzetten bij het fietsen :) levensgevaarlijk man! -
07 December 2010 - 11:21
Marilyn:
Hey Dames!
Hoe is het daar? Al een beetje gewend aan de surinaamse cultuur? En hoe gaat het op de OK? Ben erg benieuwd.Zoals Jannie al zei: Ik heb de Indiaase dames een dagje rondgeleid in A'foort, wat een ervaring was dat! Zoals jullie daar in de hitte zitten, zo zien zij voor het eerst sneeuw en ijs! En ja dan kon een ritje op de schaatsen niet achter blijven natuurlijk:) Erg gelachen en erg gezellig!
Hoop snel iets van jullie te horen!
xje
Mer -
07 December 2010 - 15:05
Jack:
Hoi Miriam & Julie.
Leuk dat jullie goed aangekomen zijn, en het goed hebben.
Succes daar met werken.
Ik hoop dat jullie aan de cultuur en omgeving kunnen wennen.
Vanuit een besneeuwd Nederland de groeten aan een warm Suriname.
Jack -
07 December 2010 - 18:00
Cornelia:
Ik mis jullie gezelligheid hier!! -
08 December 2010 - 13:18
Henny Bast:
Hallo Mirjam en Julie
Fijn dat het goed gaat met jullie daar!Morgen lekker oefenen op de fiets in het drukke verkeer in Suriname!Ik hoop dat jullie fijne collega's hebben daar. Werk ze en de groeten van Saskia L en onze lieve Rianne(die staan achter mij op OK 3!)
Hartelijkkkkkke Groeten van Mammie Henny en een dikke kus! -
09 December 2010 - 13:05
Britt:
Hey meiden , had ook nog dag willen zeggen, maarr te laat. Alsnog een hele goede gezellige tijd toegewenst! Hartstikke leuk hoor. Fijn dat jullie een plek hebben in het guesthouse. Genietze hoor. Ik ga jullie volgen. lieve groetjes Britt. tot laters... -
09 December 2010 - 21:29
Emmy:
Heey!!
Ik heb jullie gevonden op het web!!
Al weer een heerlijk verhaaltje om even een impressie te krijgen.....Leuk!
Geniet er nog van daar,
dikke kus Emmy -
11 December 2010 - 10:08
Sarina:
hihi,
nou dat klinkt goed!! Kijk in het verkeer maar even goed uit inderdaad, maar ook dat went vast snel. Leuk dat jullie een leuk stekkie hebben daar en gelijk aanspraak. Hopelijk blijft het weer bij jullie lekker, we kunnen hier schaatsen op de stoep. plat getrapte half ontdooide en weer bevroren sneeuw :P volgende week eens even in Amersfoort naar de schaatsbaan die staat er weer :D
tot de volgende update maar weer. en heel veel plezier woensdag!
liefs Sarina -
12 December 2010 - 12:30
Oma Koperberg:
hallo samen.hier oma wat fijn dat jullie het goed hebben.prachtig om zo ervaring op te doen'veel plezier nog liefs oma koperberg. -
13 December 2010 - 07:58
Reinata:
Hoi Mirjam en Julie
Zo dat klinkt al veel belovend!
Heel veel werkplezier en succes toegewenst vanuit het koude kikkerlandje :-)
groetjes Reinata -
13 December 2010 - 17:21
Pien:
Haaaaaaaaaaaaaa zus,
Waar blijft het volgende verslag hihi.
Leuk om te lezen dat je het daar leuk hebt! En fiets je al met een helmpje? hahaha
FOTOOOO....
Ik mis je al wel hoor!(L)