Happy new year!
Door: miriamenjulie
02 Januari 2011 | Suriname, Paramaribo
Nagenietend van de leuke feestjes typen wij ons volgende verhaal.
Ten eerste willen we iedereen een heel gelukkig en gezond 2011 toewensen!
December is een drukke maand hier in Suriname. De afgelopen 3 weken waren voor ons erg bijzonder en druk. Na het relax weekend op Anaula waren we er klaar voor. Feestjes here we come!
De week na Anaula was de eerste oproepdienst van Julie. Tijdens de salsales was het raak. Een cito (spoed OK). Je hoeft hier niet met eigen vervoer, maar de ambulance komt je halen. Helaas reed ze zonder zwaailichten weg. Ruim 5 kwartier nadat ze gebeld was, ging het mes erin. Apart om zo mee te maken. No spang.
Op donderdag werden we meegevraagd voor de show op vrijdag. We snapten er niks van, maar het bleek een concert van niemand minder dan Imran Khan te zijn. Een bekendheid uit Nederland. Wij hadden er in ieder geval nog nooit van gehoord. Tijdens het 5 uur durende voorprogramma met Zu-B en Sabroso hebben we gloeilampen gedraaid en onze schouders losgeschud (Hindoestaans gedanst dus). Toen Imran Khan kwam ging iedereen los, het was een echte show. De muziek was heel leuk!
Zaterdagochtend was het weer vroeg op. Om 8 uur moesten we zonder korte broek, want zo kleden de toeristen zich, klaarstaan om een gala outfit te scoren. Shoppen met Surinaamse dames is erg bijzonder. Alles moet vastgelegd worden met een blackberry voor op facebook. Met een heerlijke roti was de dag compleet.
Na zondag heerlijk uitgeslapen te hebben zijn we uitgenodigd voor een feestje op White Beach. Een strandje aan de Suriname rivier met wit zand en piranhawerende netten , om agressieve piranha’s weg te houden. Dit feestje was georganiseerd voor de basketbalspelers van het jaarlijkse veteranentoernooi. Het team van Frans Guyana logeerde bij ons in het guesthouse. Er was muziek, eten en volop drank. Ook nog even paniek toen een slang in de auto gekropen was. Onze huisbaas, de held, heeft hem eruit gehaald.
De week erna hebben we 5 dagen ‘gewerkt’. Het was erg rustig en zijn vooral bezig geweest met het versieren van de holding/verkoever. Hier werd donderdags de kerstbrunch gehouden. Het OK-programma werd aangepast, alle snijdend specialisten, anesthesisten en collega’s waren er. Heel gezellig en heerlijk eten.
Toen kwam kerst. Op kerstavond zijn we naar de houten kathedraal geweest voor de nachtmis. Bijzonder en mooi om mee te maken. Dans, muziek, Nederlandse en Surinaamse kerstliedjes kwamen aan bod.
Eerste kerstdag was een rustig dagje. ’s Avonds lekker uit eten geweest met mensen die we hier ontmoet hebben en daarna door naar Mambo een discotheek op het water.
Tweede kerstdag hadden we ’s middags hier in het guesthouse een kerstdiner, weer heel veel lekker eten. Wij hadden beloofd om het toetje te verzorgen. Een toetje eten ze hier niet veel, vandaar dat we er iets lekkers van wilden maken. Zie onze profielfoto, een soesjestaart! Met een bolle buik stapten we in de boot. Op bezoek bij de dolfijnen in de Suriname rivier. Hier hebben we veel dolfijnen gezien die ons een geweldige show gaven.
Afgelopen week zijn we woensdag al begonnen met de owru yari feesten. Woensdag hadden we de End of the year party van de OK. Deze werd georganiseerd door specialisten. De dresscode was just ur sexy self. Iedereen droeg mooie galajurken en we hebben weer veel lekkers gegeten. Toen de muziek aanging sprong iedereen van zijn stoel om de dansvloer op te rennen. Er is veel geshaked, gesandwiched en geschud. Het ingestudeerde dansje van ons en een paar collega’s viel goed in de smaak. Ze verwonderden zich over onze schudtalenten. Yes, we leren het al!
Donderdagmiddag hadden we eerst het ziekenhuiseindejaarsfeest. Muziek, eten en dansen was wederom het programma.
Donderdagavond waren we uitgenodigd voor een privéfeestje. Weer muziek, eten en dansen. Onze heupen kraken niet meer.
En vrijdag was de dag waar veel Surinamers naar uitkijken. Oud en nieuw bestaat hier uit de hele dag eten, dansen en vuurwerk afsteken. Om 12 uur begon de pagarra. De grote knalvuurwerkmarathon in de stad. Alle inwoners van Paramaribo waren in de Domineestraat te vinden. Er werden matten tussen het publiek gelegd en afgestoken. Wij stonden met mondmaskers, oordoppen en zonnebrillen klaar. Het was een spektakel om mee te maken. Na het vuurwerk begonnen de bandjes te spelen en de Parbo vloeide rijkelijk. De rook viel gelukkig mee. ’s Avonds tot 22.00 gefeest bij de Dolfijn, een privé zwembad voor clubleden. Hierna terug gegaan naar huis. Hier met eten en drinken voor het huis gaan zitten wachten. Om ongeveer 00.00 ging de champagne open en het vuurwerk de lucht in. Prachtig siervuurwerk was over de hele stad te zien. We waren gewaarschuwd voor de rook, maar dat viel mee. Toen het vuurwerk op was zijn we met zn allen naar Toucher, een discotheek, geweest om lekker te dansen. Een geslaagd oud en nieuw dus, een om nooit meer te vergeten!
Buiten al deze activiteiten om hebben we nog salsalessen gevolgd en zijn we veel uit eten geweest met de mensen die we hier ontmoet hebben. Helaas zijn ze nu weer vertrokken.
Een leuke afsluiter is het feit dat wij onze test voor de basissalsa gehaald hebben en een certificaat mogen ophalen. Maandag beginnen we met de semigevorderde salsalessen. Hoera!
Veel liefs uit Paramaribo!
Ten eerste willen we iedereen een heel gelukkig en gezond 2011 toewensen!
Veel liefs uit Paramaribo!
03 Januari 2011 - 15:31
CEMINO:
Hoi, jullie daar nog de beste wensen voor 2011. Leuk jullie verslagen te lezen wat je allemaal meemaakt. Groetjes CEMINO. -
03 Januari 2011 - 17:35
Gerrie:
Hé lieverds,
Wat schrijven jullie leuk over alle belevenissen, maar wat eten jullie veel!!!!!, lekker blijven dansen anders moeten jullie straks naar een maatje meer opzoek.
Kan ik me inschrijven voor salsalessen als jullie terugzijn?
De aller,allerbeste wensen voor 2011, met zo'n start in het gezellige Suriname moet dat wel lukken! Groetjes Gerrie -
03 Januari 2011 - 17:54
Henk V.:
Hé feestbeesten, doen jullie ook nog een beetje serieus orthopedisch werk? Staat alles wel recht onder elkaar en hoe zit het met de BMI's van die Suri's?
Geniet maar lekker want dat doet deze pensionado hier ook maar dan 30 graden kouder. Wij denken hier niet aan korte (fiets)broeken. -
03 Januari 2011 - 22:47
Ineke:
Lieve collega's
Zijn jullie alleen aan het feesten of werken jullie ook nog?????????????????
Geweldig jullie verhalen en geniet er maar van. Eens in je leven maak je dit mee. Ik geniet hoor meiden.
Liefs en een dikke knuffel voor jullie beiden.
Ineke -
04 Januari 2011 - 08:31
Marleen:
Waauww ik ben jaloeeeers! Ontzettend fijn 2011 gewenst en geniet daar nog zoveel jullie kunnen. Verhalen zijn heel leuk om te lezen :)
XxX -
07 Januari 2011 - 13:39
Rianne:
heb over je gedroomd mirrie! je was gewoon in nederland, in een winkel, weet niet meer welke....anyway, dat is zo te lezen niet waar, en ik zou ook nog maar lekker wegblijven!! klinkt wel echt super hoor meiden! dikke x uit regenachtig depri nederland! xri -
08 Januari 2011 - 11:48
Vivian:
Fijn te horen dat je het naar je zin hebt.
Zelf heb ik in Nickerie naast de vakantie villa ook een boven appartement. Deze wil ik huren voor stagiaires. Mocht je studenten kennen die op termijn stage gaan lopen in Nickerie, dan kun je mijn gegevens aan ze geven.
Mijn emailadres is:vameerun@chell.nl
tel.nr. 003120-6937386 (ned) of 00597-07520718 (sur).
Succes met je stage.
Met vriendelijke groet,
Vivian
10 Januari 2011 - 16:12
Guus:
Hé flatbewoners op werkervaring!
Alsnog de beste wensen voor 2011. Al lezend krijg ik de indruk dat met ervaring anders wordt bedoeld dan werk. Feestjes, culinair genieten, salsa.....etc. De VVV van Paramaribo kan trots op jullie zijn. Geen kritische noot hoor! Blijf Surinaams ervaren en laat ons zo nu en dan meegenieten.
Heel veel winterse groeten, Guus -
13 Januari 2011 - 07:55
Cornelia:
Hey meiden,
Echt zo super om dit te lezen, de energie straalt er van af!! Geniet ervan!!
Liefs -
16 Januari 2011 - 18:55
Wat leuk al die feestverhalen! Een goed begin voor jullie voor 2011!
Hoe is het werken zelf eigenlijk? Oude spullen of valt het wel mee? En de artsen, hoe zijn die?
Hier alles prima, we draaien op ok op volle toeren wat betreft administratie, we lijken wel volleerde secretaresses. IGDH, CSA, Time-out, Surpass en Casusplan.....
En de Indiaase collega's zijn hard bezig met integreren, wel lieve meiden.
Collega's; Annelies zwanger, Daria terug en Femke(voormalig ZZPer bevallen zoon Lennon).
16 Januari 2011 - 18:59
16 Januari 2011 - 18:59
16 Januari 2011 - 19:16
Marielle VdM:
Oeps, per ongeluk mun berichtje 3 keer geplaatst omdat mun laptop bleef hangen..
groetjes